Geschreven door Willem op jun 13th, 2012 in Geen categorie | Geen reacties
SONY DSC

In de maand mei is het vaak reuze interessant om foto’s te maken in de Hatertse Vennen nabij Nijmegen, het jaarlijkse uitsluipen van libelles is namelijk begonnen. Het uitsluipen begint vaak vroeg in de ochtend, nog voor zonsopkomst. Het is belangrijk vroeg op de plaats van bestemming te zijn. Met een beetje geluk zijn er larven in overvloed die vanuit het water  de vegetatie aan de waterkant zijn ingekropen. De larven leven de eerste jaren van hun leven in het water, waarna ze op een bepaald moment uit het water kruipen en er een ware metamorfose plaats vind van larf tot libel. Ik heb dit proces al vaker gezien en het blijft prachtig om waar te nemen. Bij het fotograferen maak ik gebruik van een statief en kader ik de larf mooi in, ik houd hierbij rekening dat er aan de larf nog een libel komt te hangen, dus kader ik niet te krap. Het gehele proces van larf tot libel duurt tussen de 2 en 4 uur. Enkele voorbeelden hiervan staan op deze site. Om toch eens een ander beeld te maken van dit proces heb ik de larf en uitsluipende libel gefotografeerd tegen een witte achtergrond, waarbij de details mooi te zien zijn. Ik heb bij deze opname gebruik gemaakt van een statief en een macro lens van 180 mm. Ik heb het onderwerp in de schaduw van mijn eigen lichaam geplaatst en er en witte achtergrond achter gehouden. Met behulp van een draadontspanner kon ik afdrukken, zie hiervan het voorbeeld.

Wees sociaal, deel dit

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Highslide for Wordpress Plugin