Geschreven door Willem op okt 17th, 2012 in Geen categorie | Geen reacties
_DSC0714

De herfst staat weer voor de deur, een van de meest interessante jaargetijden voor een natuurfotograaf. Bossen ondergaan een ware gedaanteverandering. De kleur van de bladeren veranderd in een rap tempo van groen naar geel, rood en bruin waarna de bladeren langzaam van de takken beginnen te vallen. Ook op de bosbodem is het deze tijd van het jaar prachtig, paddestoelen en zwammen vertonen zich in grote getale en in de meest bijzonder vormen. Paddestoelen zijn voor mij een van de meest aansprekende onderwerpen om mee aan de slag te gaan. liggend op je buik op de grond levert vaak de mooiste platen op. Zelf maak ik graag gebruik van een groot diafragma waardoor de scherpte voor en achter het hoofdonderwerp als het ware vervagen en er een aansprekend beeld ontstaat van de paddestoel. Bij de getoonde foto van deze Mycena heb ik ook gebruik gemaakt van een groot diafragma. Ik heb door het mos op de voorgrond heen gefotografeerd en de paddestoel  in de schaduw gezet met een paraplu, de achterzijde wordt verlicht door de zon.

Wees sociaal, deel dit

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Highslide for Wordpress Plugin