Geschreven door Willem op mrt 15th, 2013 in Geen categorie | 2 reacties
537

Van 3 t/m 10 februari ben ik samen met Edwin Giesbers naar Noord- Noorwegen geweest om daar te gaan fotograferen in de Polarzoo. Tijdens onze reis verbleven we in hotel Fjellkysten, dit is een zeer aangenaam hotel met een super uitzicht over het fjord. Het personeel van het hotel doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Houd er rekening mee dat uitgaan eten in Noorwegen een probleem kan zijn in de wintermaanden om de doodeenvoudige reden dat er zeer weinig restaurants zijn in de buurt, we hebben daarom gekozen voor eten in het hotel wat zeer betaalbaar is en van prima kwaliteit. Het hotel ligt ongeveer 25 km van de Polarzoo en is binnen een half uur te bereiken. De Polarzoo is de meest noordelijke dierentuin ter wereld, deze dierentuin kan eigenlijk geen dierentuin genoemd worden omdat de beesten waaronder wolven, lynxen en poolvossen in zeer grote verblijven zijn ondergebracht. Met een bezoek in februari ben je tevens verzekerd van sneeuw, ik heb wel eens sneeuw gezien maar 1,5 meter sneeuw en temperaturen van -30 graden Celsius waren voor mij ook een nieuwe ervaring, tevens wordt je apparatuur bij deze temperaturen flink op de proef gesteld. Het park is gelegen in een dal en tegen de berg opgebouwd, hierdoor heb je op verschillende plekken zeer fraaie vergezichten. De Polarzoo is uniek in zijn soort omdat het park de mogelijkheid bied om in de verblijven van de beesten te fotograferen, waarbij ik het fotograferen in het verblijf van de wolven wel het hoogtepunt vond. Onder begeleiding van 2 ervaren zookeepers betreed je het verblijf  en naar enige acceptatie van de dieren kan je beginnen met fotograferen, waarbij de veiligheid van de mensen en dieren voorop staat. Ook zijn er tal van mogelijkheden om buiten de verblijven prachtige foto’s te maken. Als je de Polarzoo in de wintermaanden bezoekt houd er dan rekening mee dat er maar beperkt daglicht is, de zon komt laat op en gaat vroeg weer onder. Voor het bezoeken van een verblijf kan men het beste thuis al reserveringen maken, omdat er maar beperkte plaats is. De Polarzoo beschikt tevens over een restaurant. Voor vragen over ons verblijf in Noorwegen ben ik bereikbaar via de contact pagina. Voor het maken van deze onvergetelijke reis gaat mijn dank uit naar: Ralph van Nordic Vision photo tours, Visit Norway,  de Polarzoo en hun medewerkers en hotel Fjellkysten.

Wees sociaal, deel dit

  2 Responses to De Polarzoo

  1. René van Dam schrijft:

   Mooie belevenis Willem. En dan ook nog samen met een van de beste natuurfotografen van Nederland. Mooie foto van de wolven. Ik blijf het prachtige dieren vinden. Maar de mooiste vind ik toch de poolvos in de sneeuw. Erg mooi en deze zou zo van Vincent Munier kunnen zijn. Top foto hoor.

  2. Hoi Willem,
   Ik ben deze site gekomen via facebook die iemand jou een van de foto heb gedeeld.
   Heb net alle album gekeken (compliment!), maar vooral album van Noorwegen, wow….schitterend en fraai vastgelegd. Ook heel interessant workshop gehad!
   Ook heel erg toevallig want we hebben ook pas contact gemaakt met Polarzoo over wolven en poolvos, alleen nog reservering want over 2 weken vertrekken we voor 4 weken naar Noorwegen (Vesteralen, Lofoten en Dovrefjell) met onze eigen auto. Ook bedankt voor de tip over restaurant.
   Heb wel een vraag want we weten niet welke lens we nodig voor polarzoo…..Welke telelens kun je best gebruikt? We hebben telelens van 170-500mm en 75-300mm. Kan ik ook groothoeklens 10-20 of 16-50 gebruiken als die heel dicht komt?

   Bedankt voor de moeite en grt
   Jeannette Mulder

  Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  *

  De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Highslide for Wordpress Plugin