Geschreven door Willem op jul 31st, 2013 in Geen categorie | Geen reacties
702

In juni ben ik 3 dagen naar Helgoland geweest voor het fotograferen van zeevolgels en zeehonden. Helgoland behoort tot Duitsland en is het enige rotseiland van Duitsland, het eiland ligt ongeveer 70 km uit de kust en is makkelijk te bereiken vanuit Cuxhaven met een catamaran, de overtocht duurt iets meer dan een uurtje. Ben je aangekomen op Helgoland dan valt je direct op dat het eiland aan de ene zijde op zee niveau ligt en aan de andere zijde 61 meter recht omhoog boven de zeespiegel uitkomt. De hoge zijde van het eiland is de plek waar je moet wezen voor het fotograferen van zeevogels. Verschillende soorten hebben tegen de steile rotsen hun nest gebouwd, waaronder ook de Jan van Genten. Omdat je zo hoog boven de zeespiegel zit is het zeer fraai om vliegbeelden te maken van de Jan van Genten die soms op minder dan 2 meter langs je heen komen vliegen. Ben je meer voor het fotograferen van zeehonden dan ben je op Helgoland ook op de juiste plek. Het eilandje Düne ligt op nog geen 10 minuten varen vanaf Helgoland. Op het eilandje Düne komen 2 verschillende soorten  zeehonden voor waarvan de grijze zeehond die een lengte van 2,5 meter kan halen een imposante verschijning is. De zeehonden kunnen makkelijk benaderd worden tot op 30 meter, een telelns is aan te raden voor het maken van portret foto,s van deze dieren. De hier getoonde vlieg foto van een Jan van Gent is gemaakt met een langzame sluitertijd, waardoor de beweging van de vleugels mooi wordt weergegeven.

Wees sociaal, deel dit

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Highslide for Wordpress Plugin